Virtain Kylien Kehittämisyhdistys ry. | Virtain kaupunki | Tontteja.net | Käy kylässä

HÄRKÖNEN   MATIAS-KAPPELI

Aktiviteetit
Etusivu
Kulttuuri
Kuvagalleria
Kylähistoria
Kyläsuunnitelma
Kyläyhdistys
Luontokohteet
Palvelut
Tapahtumia
Yritykset
Matias-kappeli
Äänimaisema
etusivu

© Härkökylätoimikunta

sivujen ylläpito

 
Matias-kappeli.net Matias-kappelin peruskiven muuraus ja perustusten valu 1.9.2008 Matias-kappelin kuvagalleria kattotyö  
  • Matias-kappeli toivottaa tervetulleeksi tulijan, joka haluaa hiljentyä, kuunnella ja katsella!
  • Kappeli on avoinna joka päivä klo 8.00 - 20.00.
  • Kappelissa voidaan järjestää konsertteja, kokouksia, keskusteluja ja tiedotustilaisuuksia, pitää kerhoja ja kursseja, kuunnella musiikkia tai hiljaisuutta.
  • Kappelissa voi järjestää pienimuotoisia kirkollisia toimituksia kuten kaste- ja vihkitilaisuuksia, hiljentymis- ja rukoustilaisuuksia sekä jumalanpalveluksia.
  • Kappelin varaukset puh. +358 500 605 887. Ota yhteyttä Matias-kappeliyhdistys ry., Nuumäentie 4 C 12, 02710 Espoo, puheenjohtaja, seurakuntapastori Matti Helimäki, puh. 040 579 4162 tai matti.helimaki@evl.fi
  • Talvikaudella marraskuun alusta maaliskuun loppuun kappeli on pääosin suljettuna lämmityskulujen säästämiseksi. Kappeli avataan talvellakin kappelin ryhmille sopimuksen mukaan. Sovi asiasta, puh. 0500 605 887.


Härkösen kappeli on kaikille avoin tila

Kappelin rakentaminen oli hanketta varten perustetulle yhdistykselle iso ponnistus. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Nummi-Pusulan seurakuntapastori Matti Helimäki. Virtolaislähtöinen Helimäki haluaa - omasta pappeudestaan lukua pitämättä - tehdä kappelista tilan, joka toivottaa tulijat tervetulleiksi hengellisyyden syvyyttä mittaamatta.

- Näen kappelin nykyajan ihmistä kutsuvana paikkana, joka jo ikiaikaisella kivihahmollaan ja järvimaisemillaan synnyttää halun hiljentyä, kuulla ja katsella. Lisäksi haluan olla mukana rakentamassa vapaan kokoontumisen ja yhdessäolon paikkaa tänne Härköseen. Uskon tämän luovan jatkumoa kyläläisten keskuudessa entuudestaan vahvoille yhteisöllisyyden perinteille, kuvaa Helimäki

Matti Helimäki on kasvanut ja elänyt elämänsä Etelä-Suomessa. Juurilla on kuitenkin ollut vetovoimaa niin, että ainoaksi kotiseudulta tuntuvaksi paikaksi on vahvistunut suvun kesäpaikka Virroilla. Niihin maisemiin on kappelikin nyt kohonnut.

Rakennus nousi Matti Helimäen isältä Kosti Helimäeltä vuokratulle hehtaarin maa-alueelle Härköslahden rantamaisemaan.

- Vuokrasopimus on viisikymmentävuotinen ja vuokran määrä tältä ajalta yksi euro, kuvaa hankkeen projektipäälliköksi asetettu Kosti Helimäki omaa panostaan kappelin hyväksi.

- Rakennustyö päätettiin käynnistää, kun varoja olisi koossa kappelin alustavan kustannusarviohinnan verran. Kappelille teetettiin varainkeruuta vauhdittamaan jo talvella internet-sivut ja esitteitä useilla kielillä. Tukijoita onkin saatu useiden paikallisten yritysten lisäksi ulkomaita myöten niin, että ensimmäiset keräystavoitteet on nyt saavutettu, kuvaa Matti Helimäki.

Matias-kappeliyhdistys perustettiin vuoden 2007 lopulla. Yhdistys toimii lahjoitus- ja avustusvaroin eikä se tavoittele toiminnastaan voittoa. Matias-kappelin on tarkoitus toimia myös ulkopuolisten käytössä olevana kokoontumistilana.

Lisätietoja Matias-kappeliyhdistyksestä:

  • yhdistyksen puheenjohtaja Matti Helimäki 040 5794 162
Suvun vanhalla Valmetilla risusavottaa tehnyt pastori Helimäki oli maanantaina onnellinen mies. ”Tuntuu hyvältä olla lopulta liikkeellä”.

 

     Härkösen Kyläyhdistys ry. Marja-Leena Ihainen, puh. 040-524 2929, sähköposti: m-l.ihainen(ät)phpoint.fi>, Vaskivedentie 129, 34800 Virrat

ylös