Virtain Kylien Kehittämisyhdistys ry. | Virtain kaupunki | Tontteja.net | Käy kylässä

HÄRKÖNEN   Hernepuuro

Aktiviteetit
Etusivu
Kulttuuri
Kuvagalleria
Kylähistoria
Kyläsuunnitelma
Kyläyhdistys
Luontokohteet
Palvelut
Tapahtumia
Yritykset
Matias-kappeli
Äänimaisema
etusivu

© Härkökylätoimikunta

sivujen ylläpito

 

Ristarokka eli hernepuuro eli orporokka

Ristarokka keitetään ruskeista herneistä. Herneet laitetaan likoamaan edellisenä iltana ja seuraavana päivänä niitä keitetään pitkään. Maustetaan suolalla ja suurustetaan ruisjauhoilla löysäksi puuroksi. Rokka keitetään kypsäksi ja tarjotaan maidon tai piimän kanssa. Entisaikaan hernepuuroa keitettiin tavallisesti torstai-illaksi. Se oli hyvin suosittu ja laajalla alueella valmistettu ruoka Virroilla. Pitkän kypsymisaikansa vuoksi sitä ei kuitenkaan valmistettu yleensä kuin kerran viikossa, siis torstaisin.

 

 

 


asdf
sdfgsdfg
asdfsf
    Härkösen Kyläyhdistys ry. Marja-Leena Ihainen, puh. 040-524 2929, sähköposti: m-l.ihainen(ät)phpoint.fi>, Vaskivedentie 129, 34800 Virrat

ylös